5 Odličnih Vježbi za Mame i Bebe

5 Odličnih Vježbi za Mame i Bebe

Vježbanje je iznimno važno za zdravlje, i za mame i bebe. Postoji niz znanstvenih istraživanja koji govore o zdravstvenim prednostima i benefitima. Osim jačanja trbušnih mišića, vježbanje oslobađa od stresa, te osigurava bolji san i jači imunološki sustav. Većina majki je umorna ili nije spremna pa čak i pomalo preplašena kad je riječ o vježbanju. Osim toga često podstave pitanje: „Gdje s bebom“? Što ako vam kažemo da možete vježbati dok ste s bebom, i da će i bebi biti zabavno? U nastavku vam donosimo vježbe koje nisu komplicirane, a savršene su za povezivanje  mame i bebe.

5 Odličnih Vježbi za Mame i Bebe 1

Čučnjevi

Čučnjevi su vježba koju ste zasigurno radili i prije nego što ste postali mama.  Ova vježba je savršena za početnike. Naime, čučnjeve izvodite svakodnevno, a da niste o tome ni razmišljali.  Dižete bebu, čiste pod ili dižete namirnice na police.  Čučnjevi zahvaćaju više mišićnih skupina, vježba su za cijelo tijelo.  No, kako ih izvoditi s bebom? Stanite ravno, a bebu držite u lijepom položaju. Noge vam trebaju biti u širini ramena, to ste pretpostavljajmo znali. Već vam dobro ide! Zatim se spustite tako kao da sjedite. Vježbu ponovite barem 15 puta.  Dok izvodite vježbu pričajte s vašom bebom ili joj pjevajte.  Ako možete ponovite vježbu još jednom, ako ne možete nema veze. Drugi puta, zapamtite mali koraci su ponekad najvažniji.

5 Odličnih Vježbi za Mame i Bebe 2

Plank

Plank je zadnjih par godina iznimno popularan vježba. Neki se kune u nju. Ova vježba je idealna za meme i bebe. Plank jača mišiće tijela, a vrlo je jednostavan.  Za minimalno vremena, daje jako brzo dobre rezultate. Pomoću planka ojačat će te trbušni zid, poboljšati držanje tijela te poboljšati podršku kralježnice. Na podlogu za vježbanje stavite bebu,  a iznad nje stanite u položaj skleka. Koljena su potpuno ispružena, ostatak tijela je u neutralnoj poziciji.  Stopala razmaknite u širinu kukova.  Probajte izdržati 20 sekundi u ovom položaju. Dok ga izvodite pričajte s bebom.

5 Odličnih Vježbi za Mame i Bebe 3

Ruski zaokret

Savršena vježba za mame i bebe! Rusko zaokret je odlična vježba  za bočne trbušnjake. Najpopularnija je vježba s razlogom. Vrlo brzo pokazuje rezultate u gubljenju masnih naslaga te vidno poboljšava tonus trbušnog zida.  Izvodite je tako da sjednete na podlogu, koljena savite a stopala nek vam budu čvrsto na tlu. Gornji dio tijela podignite prema nazad. Vašu bebicu držite oko struka te zaokretanjem tijela u desnu stranu, pa u lijevu, rotirajte i bebu.  Vježbu ponovite 15 puta, pa odmorite. Nakon toga napravite još 15 puta.

5 Odličnih Vježbi za Mame i Bebe 4

Most

Iako ova vježba izgleda jednostavno, neka vas to ne zavarava. Vrlo je učinkovita.  Vježba je idealna za jačanje tijela , smanjuje bolove u koljenima i leđima, te jača i podiže stražnjicu. Glava, leda i ramena trebaju biti na podlozi, a koljena savijena. Bebu stavite na donji dio trbuha, držite vašu bebu , te podižite stražnjicu i kukove kao da pravite most. Kada dignete kukove ostanite pet sekundi u tom položaju pa se vratite na podlogu. Vježbu ponovite 15 min pa odmorite zatim pokušajte ponoviti još 15 puta.

Magareći udarac

Ovo je definitivno jedan od boljih vježba za čvrstu stražnjicu.  ova je vježba jednostavna, i odlična za mame i bebe.  Ruke razmaknite u širini koljena , prebacite težinu na lijevu stranu a desnu novu podižite gore u kutu od 90 stupnjeva. Ponovite vježbu 15 puta  i s drugom nogom.  U to vrijeme zabavljajte bebu.

5 Odličnih Vježbi za Mame i Bebe 5

Podijeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Odgovori

Nemoj propustiti

Slične Objave

Koliko Bebe Spavaju - od 0 do 12 mjeseci

Koliko Bebe Spavaju – od 0 do 12 mjeseci

Jedno od najčešćih pitanja među budućim i novopečenim roditeljima je koliko bebe spavaju. O spavanju se definitivno vodi najviše razgovora, te čita najviše priručnika. Koliko

5 Odličnih Vježbi za Mame i Bebe

5 Odličnih Vježbi za Mame i Bebe

Vježbanje je iznimno važno za zdravlje, i za mame i bebe. Postoji niz znanstvenih istraživanja koji govore o zdravstvenim prednostima i benefitima. Osim jačanja trbušnih

5 Savjeta Kako Njegovati Bebu

5 Savjeta Kako Njegovati Bebu

Osim onih zabavnih stvari poput krevetića, kolica te odjeće za bebe, vrlo važno je naučiti kako njegovati bebu. Biti roditelj je definitivno najljepša uloga u