Kako se Pripremiti na Prvo Putovanje s Bebom

Kako se Pripremiti na Prvo Putovanje s Bebom

Često roditelji strahuju pri samoj pomisli na putovanje s bebom. Plaši ih kako će njihova malena beba reagirati na novo okruženje i novu rutinu te najčešće upravo iz ovih razloga odlučuju otkazati putovanja. Pozitivno razmišljanje će vam puno pomoći i kod ovoga slučaja. Putovanja su dobra i jako važna, kako za vas tako i za vašu bebu.  A sve dokle ste vi s njima, ništa im drugo neće niti biti potrebno.  Zapamtite odrasli uvijek više kompliciraju, nego mališani.  U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako se najbolje pripremiti na prvo putovanje s bebom.

Kako se Pripremiti na Prvo Putovanje s Bebom

Pobijedite Strah

Prvo i najvažnije pobijedite strah. Ako se cijelo vrijeme budete bojali kako će putovanje proći te kako će se vaša beba prilagoditi, u putovanju nećete uživati ni vi ni beba.  Mališani osjećaju vaš strah i nervozu, pa je vrlo važno pokušati biti što opušteniji. Već drugo putovanje će vam biti daleko ugodnije i opuštenije.

Kako se Pripremiti na Prvo Putovanje s Bebom

Destinacija

Za prvo putovanje odaberite destinaciju koja vam je ugodna.  Ne mora biti egzotična i daleka.  Prvo putovanje neka bude blago i sigurno.  Kada birate smještaj pripazite da je baby friendly, te da vam je većina stvari na dohvat ruke.  Pod stvari mislimo na dućane, restorane te osnovne stvari koje su neophodne. Ovo jesu možda male stvari, ali vjerujte nam olakšat će vam prilagodbu te će odmor biti puno opušteniji.

Vožnja

Vožnju prilagodite uvjetima. Temperatura u autu treba biti ugodna.  Ljeti krenite ranije na put kako bi izbjegli gužvu i vrućinu. Zimi su dani kraći pa izbjegavajte noćna putovanja. Ljeti zaštitite svoju bebu od direktnog sunca s posebnim štitnicima za prozore, te obavezno nanesite kremu sa zaštitim faktorom.  Vožnja neka bude lagana, bez naglih kočenja i ubrzavanja. Naime brza vožnja te nagla kočenja mogu uzrokovati povraćanje.  Beba mora imati prikladnu auto sjedalicu. Putovanje s bebom mora biti prije svega sigurno.

Kako se Pripremiti na Prvo Putovanje s Bebom

Rutina

Vjerujemo da ste dugo radili na rutini koja odgovara vama i vašoj bebi. Putovanje s bebom ne mora biti stresno, rutina je i u ovom slučaju dobro došla.  Rutinu koju ste imali u svom domu, lagano prenesite i na odmor. Organizirajte aktivnosti u skladu s rutinom vašeg djeteta.  Uvrstite u vaš plan puta dovoljno stanki i odmora.

Ponesite Nužno

Roditelji se vrlo često pretrpaju stvarima koje im ne trebaju. Kada putujete bolje je nositi samo ono neophodno.  Ne treba vam deset igračaka ili slikovnica.  Ponesite one najdraže. Isto tako nije potrebno nositi veliku količinu pelena i vlažnih maramica, uvijek ih možete kupiti.  Spakirate prave namirnice, odjeću i opremu te ne zaboravite kutiju za prvu pomoć.

Kako se Pripremiti na Prvo Putovanje s Bebom

Zabavite Dijete

Ponekad bebe u autu odmah zaspu, ali ako niste taj sretnik pokušate bebu zabaviti s igračkama. Pustite glazbu koju vaša beba voli i koja ju smiruje. Česti odmori su uvijek dobrodošli. Dječje dude te  omiljene igračke nikako nemojte zaboraviti.

Zapamtite na odmor idete kako bi se odmorili. Strah i nervoza prije puta su normalni, ali probajte se oduprijeti. Uživajte u novom iskustvu, te stvorite lijepe uspomene s vašom malom bebom.

Podijeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Odgovori

Nemoj propustiti

Slične Objave

Koliko Bebe Spavaju - od 0 do 12 mjeseci

Koliko Bebe Spavaju – od 0 do 12 mjeseci

Jedno od najčešćih pitanja među budućim i novopečenim roditeljima je koliko bebe spavaju. O spavanju se definitivno vodi najviše razgovora, te čita najviše priručnika. Koliko

5 Odličnih Vježbi za Mame i Bebe

5 Odličnih Vježbi za Mame i Bebe

Vježbanje je iznimno važno za zdravlje, i za mame i bebe. Postoji niz znanstvenih istraživanja koji govore o zdravstvenim prednostima i benefitima. Osim jačanja trbušnih

5 Savjeta Kako Njegovati Bebu

5 Savjeta Kako Njegovati Bebu

Osim onih zabavnih stvari poput krevetića, kolica te odjeće za bebe, vrlo važno je naučiti kako njegovati bebu. Biti roditelj je definitivno najljepša uloga u